Halloween 2019

         „Halloweenska noc“ na gympli (alebo...Na gympli opäť strašilo)

 

Ako je všeobecne známe, Halloween patrí k obľúbeným sviatkom v anglicky hovoriacich krajinách. Pred štyrmi rokmi sme sa my, angličtinári, prvý raz rozhodli osláviť túto tradíciu formou „Halloweenskej noci“ aj na pôde nášho gymnázia. Veľkou motiváciou pre usporiadanie takejto jedinečnej akcie bola v tom čase prítomnosť skvelej americkej lektorky Shannon Conheady. Vďaka nej mali  študenti nielen možnosť zdokonaľovať svoje jazykové zručnosti, ale dozvedieť sa viac aj o zvykoch a tradíciach ľudí, pre ktorých je angličtina materinským jazykom. Odvtedy sa teší „Halloweenska noc“ na našej škole veľkej obľube a pre našich tretiakov sme sa rozhodli zorganizovať už jej 5. ročník.

V pondelok  28.10.2019 okolo 19.00 sa priestory hlavnej budovy gymnázia začali postupne plniť rôznymi pozoruhodnými bytosťami. Niektoré vzbudzovali strach, iné vyčarili na perách úsmev, všetky však boli dôkazom šikovnosti a vynaliezavosti našich gymnazistov. Po krátkej úvodnej inštruktáži sa študenti venovali v triedach rôznym aktivitám, pri ktorých preukázali veľkú dávku tvorivosti a zručnosti. Vyrezávali tekvice, vyrábali pavučiny, netopierov a iné symboly tohto sviatku. Vyrobené dekorácie vzápätí použili na vyzdobenie interiéru školy. Naši tretiaci sa postupne presunuli do telocvične, kde na nich už čakali rôzne zábavné súťaže v tímoch (Halloweensky kvíz, tekvicový bowling, krabice hrôzy a iné). Počas nich mali možnosť prejaviť svoju súťaživosť, nasadenie, ale aj schopnosť spolupráce a vzájomnej pomoci. Kým sme spracovali výsledky jednotlivých súťažných disciplín, mali všetci prítomní možnosť pochutnať si na výbornej kapustnici. Po vyhlásení celkového poradia a prevzatí sladkých odmien si študenti v telocvični „ustlali“ na karimatkách  a z „pohodlia“ svojho spacáku si pozreli trošku strašidelný film. No a od polnoci, snáď príjemne  unavení, spali  naši tretiaci v útrobách školy až do rána.

Z pozitívnych  reakcií študentov možno usúdiť, že  tohtoročná „Halloweenska noc“ sa opäť vydarila. My, učitelia, sme radi, že naši gymnazisti svojimi úžasnými kostýmami, tvorivosťou pri aktivitách, nasadením pri súťažiach a celkovou spolupatričnosťou vykúzlili na škole výbornú náladu a užili si nevšednú atmosféru nočného „gympla“.

                                                                                                                      

 

 


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Apríl 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30